Bikefitting

Fietsen wordt minder prettig als je er klachten van krijgt. Denk aan knie-, rug- of nekklachten, zadelpijn of tintelingen in voeten en handen. In de meeste gevallen ligt dat aan een verkeerde houding op de fiets of een fiets die, ondanks dure adviezen, toch niet helemaal bij je past. Dat kan liggen aan hoe de fiets is afgesteld of omdat je bijvoorbeeld een verkeerd stuur of verkeerd zadel hebt. Je kunt dan klachten krijgen, waardoor het fietsen opeens minder leuk is en je wordt belemmerd in het dagelijks leven.

behandelkamers-fysiosteps
bikefitting

Fietsmeting – bikefitting 

Een goede fietsmeting, oftewel bikefitting is de basis voor betere prestaties. Om de perfecte fietshouding te bereiken, kijken we  bij FysioSteps naar de afstelling van je fiets in combinatie met jouw lichaam. De fysiotherapeut en gecertificeerd bikefitspecialist, Sjoerd Veenings, onderzoekt jouw houding op de fiets en spreekt de eventuele klachten die je ondervindt tijdens het fietsen met je door.

Bij een dynamische fietsmeting analyseren we ook de biomechanica en dynamica van jouw fietshouding. Met behulp van een video-opname analyseren we de bewegingen en wordt in overleg met jou bepaald hoe je je krachten optimaal kunt aanwenden.  Er wordt gekeken naar de hoeken van het sportende lichaam, zoals die van de nek, rug, armen, heupen en knieën. Mocht blijken dat spierversterkende oefeningen je verder kunnen helpen, dan kunnen wij je daarin ook ondersteunen.

 (Sport-)podologie

Onlosmakelijk bij bikefitting is het schoeisel op de pedalen. Als (sport-)podoloog heeft de fysiotherapeut van FysioSteps veel kennis over de stand van de voeten in de schoenen en kan, vaak ter plekke, ervoor gezorgd worden dat met behulp van schoenplaatjes of zooltjes je comfortabeler in je schoenen zit én je meer rendement uit je trapbeweging kunt halen. In veel gevallen kun je deze zooltjes declareren bij de zorgverzekeraar. FyioSteps is namelijk geregistreerd bij de Stichting LOOP en is een erkend register (sport-)podoloog.

schoen-bikefitting
bikefitting-persoonlijke-aandacht

Persoonlijke aandacht

Bij een bikefitting oftewel fietsmeting bij FysioSteps draait het om jou en je eigen fiets. Dat is immers ook de fiets waarop je verder wilt rijden! De sessie is een-op-een en duurt gemiddeld 2,5 uur. Twijfel je of bikefitting iets voor jou is, dan starten we met een quick scan, waarbij we globaal nagaan welke vervolgstappen nodig zijn om een betere fietshouding te bereiken. Kies je daarna alsnog voor een complete bikefitting, dan krijg je de kosten van de quick scan uiteraard terug.

Meer weten

Bikefitting is voor iedereen, van toerfietser tot MTB’er. Van jeugdrenner tot professional. Wie goed op de fiets zit, verlaagt de kans op blessures, haalt het meest uit de krachtinspanning en zet nog betere prestaties neer. En wie wil dat nou niet? Neem contact op met ons op voor meer informatie. Wij zorgen graag voor een perfecte match tussen jou en je fiets, zodat jij nóg meer plezier hebt in het fietsen.

complex

Neem vrijblijvend contact op of kom gewoon even langs, we helpen u graag verder.

×