Fysiotherapie

Fysiotherapie

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut, omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten als gevolg van een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Wanneer u lichamelijke klachten ervaart en vrij bewegen niet zo vanzelfsprekend meer is, is FysioSteps uw ideale fysiotherapiepraktijk. In onze gemoedelijke en toegankelijke praktijk adviseren wij u, behandelen we uw klachten en begeleiden we u om in het dagelijks leven beter te kunnen bewegen en klachten te beperken of voorkomen.

De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in het voorkomen van ziekten en klachten. De fysiotherapeut baseert zijn werk zoveel mogelijk op wetenschappelijke inzichten en vertaalt die kennis in zijn praktijk. Een fysiotherapeut levert maatwerk. Geen enkele patiënt is hetzelfde. Daarom wordt bij iedereen individueel bekeken welke therapievorm het beste is.

fysiosteps-fysiotherapie
gym3-fysiosteps

Oefentherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Daarmee beïnvloeden we de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en kan spierkracht worden vergroot. Oefentherapie kan helpen om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren, een betere ademhalingstechniek aan te leren of beter te leren ontspannen.

Als onderdeel van de behandeling kunt u zelf thuis oefeningen doen, maar ook in onze modern ingerichte praktijk. De oefeningen worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en dat u weer vertrouwen krijgt in uw lichaam.

Kwaliteit

Uiteraard staan wij ingeschreven in het zogenaamde BIG-register. Dat betekent dat de behandelingen, praktijkervaring, scholing, nascholing en het vakoverleg bij FysioSteps aan hoge kwaliteitseisen voldoen.

Fysiotherapie is vrij toegankelijk. U heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts of specialist. Fysiotherapie wordt vergoedt vanuit de aanvullende verzekering van uw zorgpolis. Het is aan te bevelen deze regelmatig te checken om vast te stellen of uw verzekering nog past bij uw situatie.

Fysiotherapie-praktijk

Neem vrijblijvend contact op of kom gewoon even langs, we helpen u graag verder.

×