Sporttherapie

Sporttherapie

Niets is vervelender voor een sporter om niet op niveau te kunnen presteren door bijvoorbeeld blessures. Sporters trainen intensief, waarbij zij hun grenzen soms overschrijden. De meeste sporters hebben na een blessure de neiging om te snel weer volop mee te doen, terwijl ze daar (nog) niet aan toe zijn. Juist in het traject tussen volledige genezing en weer geheel mee kunnen doen wordt deskundige begeleiding vaak gemist.

Om sporters, naast een fysiotherapeutische behandeling, terug te brengen op (top)niveau, worden bij FysioSteps oefenschema’s gemaakt en trainingsprogramma’s opgebouwd. We besteden aandacht aan de vijf grondvormen van bewegen: kracht, lenigheid, snelheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Wij werken hieraan door training, isokinetisch testen en trainen, tapen en eventueel bandageren, het opstellen van revalidatieprogramma’s en behandelplannen. Indien nodig kunnen wij ook voedingsadviezen geven.

gy2-fysiosteps
behandelkamers

Werkwijze

  • Intakegesprek

    Met een intakegesprek en een bewegingsonderzoek wordt de blessure eerst in kaart gebracht. Om later herhaling van de blessure te voorkomen is het noodzakelijk om ook het sportpatroon van de sporter door te nemen. Als er twijfel is over ernst van de blessure, wordt eerst een arts geraadpleegd.

  • Behandelplan

    Nadat de blessure is geanalyseerd kan een behandelplan worden opgestart. Om tot een volledig herstel te komen kan, door gebruik te maken van trainingsapparatuur, de belastbaarheid worden opgevoerd. Naarmate de mogelijkheid tot belasting toeneemt kan er sport specifiek worden getraind.

  • Hervatten sportactiviteiten

    Uw sporttherapeut geeft duidelijk de grenzen van de belastbaarheid. Bij hervatting van de sportactiviteiten kan eventueel gebruik worden gemaakt van beschermende middelen. Als u de sport weer volledig kunt uitoefenen zit de taak van de sporttherapeut er meestal op.

Vergoeding

Sporttherapie wordt als algemene fysiotherapie uitsluitend vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Als u geen aanvullende verzekering heeft, dan betaalt u de sporttherapie zelf. Kinderen tot 18 jaar en cliënten met “chronische indicaties” vormen een uitzondering. Zij komen geheel of gedeeltelijk in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Raadpleeg hiervoor uw polis of zorgverzekeraar.

gym-fysiosteps

Neem vrijblijvend contact op of kom gewoon even langs, we helpen u graag verder.

×